Hehku ja hiipuminen, vimma ja vitutus. Motivaatio ja innostus opettajuudessa (Saija Hongisto-Peltomaa)

15.04.2023

Moni opettaja on tällä hetkellä uupunut ja miettii alanvaihtoa. Yhteiskunnallinen keskustelu suomalaisen koululaitoksen tilasta käy vilkkaana. Miksi opettajan ammatti koetaan kuluttavana? Miten opettajat voisivat jaksaa paremmin työssään ja samalla lisätä myös oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvointia? Mitä kouluissa, työpaikoilla ja yhteiskunnassa voitaisiin tehdä, jotta suomalaisissa kouluissa voitaisiin paremmin?  

Tämä kirja käsittelee opettajan työn hehkun ja hiipumisen eli innostuksen ja työmotivaation vaihteluita ja siihen vaikuttavia tekijöitä. 

Kirja sopii sinulle, jos olet joskus miettinyt seuraavia kysymyksiä: 

Miksi työn hehkuni on laimentunut? 

Vaihtaisinko alaa? 

Miten voisin lisätä työn iloani? 

Voinko rakastua työhöni uudelleen? 

Jos työskentelet opettajana tai olet muuten kiinnostunut opetusalasta, saat tämän kirjan kautta lisää ymmärrystä siitä, miten suomalaiset opettajat kokevat työssään hehkua ja hiipumista, vimmaa ja vitusta. Kirja sopii tietyin osin luettavaksi myös kaikille työtä tekeville, jotka haluavat tutkia omaan työn imuunsa vaikuttavia asioita.

Tässä kirjassa kuvataan niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat opettajien innostuksen ja työmotivaation vaihteluihin opettajan työuran aikana. 

Tutkimustiedon ja kirjallisuuden ohessa on paljon eri alojen opettajien puheenvuoroja, joiden kautta lukija voi peilata omia kokemuksiaan. Kirjassa on paljon myös työnohjauksellista pohdintaa, joka auttaa lukijaa miettimään oman hehkunsa taustatekijöitä ja ehkäisemään hiipumista.  ¨

Kirjan tilaus: paremmanelamanakatemia@gmail.com

Kirjan hinta Matkahuollon pakettiautomaattiin lähetettynä 30 e (sis lähetyskulut)

Saija Hongisto-Peltomaa, FM on lukion psykologian opettaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja. Hän on työskennellyt opettajana 30 vuoden ajan. Yli kymmenen vuoden sivutoiminen kokemus hyvinvointipalveluyrittäjänä on tarjonnut aitiopaikan työikäisen ihmisen hyvinvointiin vaikuttavien tekijöiden havainnoinnille ja niiden kehittämiselle.

Luo kotisivut ilmaiseksi!